Glow Festival

  • Hotel Best kept secret
  • Do Not Disturb Lazy check out
  • Bicycle Bicycle rental
  • Just Married City Romance
  • Wine Sparkling surprise
  • Star Glowing stay

Lichtkunstfestival GLOW domineert de stad

Zo’n veertig kunstenaars bieden met lichtinstallaties en lichtprojecties de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. Op GLOW NEXT komt experiment aan bod in nieuwe projecten die voor het eerst het licht zien. Eindhoven is een pioniersstad en kweekvijver voor talent op creatief, kunstzinnig en technisch gebied en GLOW NEXT laat dat zien. GLOW is gratis toegankelijk en trok vorig jaar maar liefst 730.000 bezoekers.

Er zijn een tweetal routes in Eindhoven, namelijk Glow Tour en Glow Next. Deze Glow Tour is de grootste en bekendste route van Glow en voert dwars door de Eindhovense binnenstad. Glow Next is een route die niet verbonden is met de Glow Tour in de Eindhovense binnenstad. Glow Next is experimenteler van aard dan de hoofdroute. Tevens is Glow Next interactief, diverse lichtshows reageren direct op invloeden van bezoekers. Glow Next wordt georganiseerd op Strijp-S, een oud Philips complex in stadsdeel Strijp.

Het is mogelijk om de route te lopen onder begeleiding van een gids. De gids geeft informatie over de stad Eindhoven, de architectuur en de lichtkunst. Voor volwassenen kost een rondleiding € 10,-. Voor kinderen kost dit € 8,-. Eventueel is het mogelijk om in groepsverband deel te nemen. Het vertrekpunt is bij het Natlab, wat gelegen is aan de Kastanjelaan 500.

 

Openingstijden

Start zaterdag 12 november van 18:30 t/m 24:00 uur
Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur